Fredstegn – Fra Falckredder til nytænkende kunstner

Fredstegn
[fusion_builder_container backgroundcolor=”” backgroundimage=”” backgroundrepeat=”no-repeat” backgroundposition=”left top” backgroundattachment=”scroll” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” bordersize=”0px” bordercolor=”” borderstyle=”” paddingtop=”20px” paddingbottom=”20px” paddingleft=”0px” paddingright=”0px” menu_anchor=”” equal_height_columns=”no” hundred_percent=”no” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_social_links icons_boxed=”” icons_boxed_radius=”8px” icon_colors=”” box_colors=”” tooltip_placement=”” rss=”” facebook=”http://www.facebook.com/Fredstegn” twitter=”” instagram=”http://instagram.com/fredstegn” dribbble=”” google=”http://plus.google.com/+FredstegnDkplakat” linkedin=”” blogger=”” tumblr=”” reddit=”” yahoo=”” deviantart=”” vimeo=”” youtube=”” pinterest=”http://www.pinterest.com/fredstegn” digg=”” flickr=”” forrst=”” myspace=”” skype=”” paypal=”” dropbox=”” soundcloud=”” vk=”” email=”” show_custom=”no” alignment=”” class=”” id=””/][fusion_separator style_type=”single solid” top_margin=”” bottom_margin=”20″ sep_color=”” icon=”” width=”” class=”” id=””/][fusion_text]Rasmus Berg, den nytænkende kunstner bag Fredstegn, er en idérig ung mand med masser af mod på livet. Han har viljen til at se anderledes på livet, hvilket giver ham mulighed for nytænkning. Efter han i 2013 sagde sit job op som Falckredder, begyndte han at planlægge, hvordan han kunne skabe sig en tilværelse med frihed til at gøre som han ønskede.

Med ønsket om at skabe frihed til at tænke, ånde og leve, fandt Rasmus sig en ny passion. Han lod sig inspirere af designere, som lavede plakater og filosoffer, som gav ham en helt særlig følelse, hvilket han forsøger at videregive til betragteren. I forhold til designernes plakater, mente han dog, at der manglede noget substans, noget dybde. Han begyndte derfor selv at designe plakater og han fik hurtigt smag for den minimalistiske stil,  hvor han kan videregive inspiration og følelser til betragteren.

Fredstegn

Til at få sit budskab ud, bruger Rasmus bl.a. udklip af tekster fra den britiske filosof Alan Watts, blandet med den minimalistiske stilart for at give det ellers tunge budskab, en balance mellem skønhed og dybde.

“Helt grundlæggende er mit ønske at få folk til at slukke for TV’et og begynde at tænke mere selvstændigt, i stedet for at lade TV’et stimulere og styre deres tankegang.”

Rasmus har altid undret sig over samfundet som det er i dag, både filosofisk, politisk og samfundsmæssigt. Dette kommer til udtryk i plakaterne, gennem en illustration og et tankevækkende ordsprog. Tanken er, at betragteren skal kigge på plakaten og i stedet for at se endnu et trivielt og overfladisk ordsprog, fremprovokeres der nogle tanker om betragterens eget liv og handlinger.

“Jeg synes, at vi nogle gange kan nyde godt af at stoppe op og overveje om de ting vi foretager os, er for at gøre tingene bedre senere, eller om vi faktisk nyder nuet.”

Fredstegn

Det er vigtigt at leve i nuet for at få mest muligt ud af det, da man ikke kan nyde livet, hvis man har alt for travlt med at tænke på fremtiden. Et citat af Alan Watts som Rasmus har brugt i en serie plakater, om at leve i nuet er:

“You can’t live at all if you can’t live fully now”.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]